Kayseri'de %100 Ekolojik Pazar

Buğday Derneği’nin %100 Ekolojik Pazar Projesine bir halka da Kayseri’de eklendi 

Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazardan çok başarılı açılış! 

Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazarı, 21 Temmuz Pazar günü açıldı. Ürünlerin üç saat içinde tükendiği pazarın fiyatları “organik ürün pahalıdır” yargısını sona erdirdi. Buğday Derneği, “yerel üretim ve yerel tüketim”in ve  “üreticiden tüketiciye pazarlamanın” önemine bir kez daha dikkat çekiyor. 

Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazar, Kocasinan Belediyesi, Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği destek ve danışmanlığıyla 21 Temmuz Pazar günü açıldı. Böylece yerel yönetimler işbirliği ile Buğday Derneği destek ve danışmanlığında kurulan %100 Ekolojik Pazarların sayısı 8 oldu. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın katılımıyla açılan Kocasinan %100 Ekolojik Pazar, Buğday Derneği’nin bugüne kadar savunduğu yerel üretip yerel tüketmek anlayışı ışığında, “organik ürünün pahalı” olmayabileceğini kanıtladı.

Devamını oku...
 
III. Bayramiç Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği
Bayramiç Tohum, Takas ve Yerel Ürünler Şenliği'nin üçüncüsü 19-20 Nisan'da dopdolu bir programla gerçekleşecek.

 

Aralarında Buğday Derneği'nin de olduğu tamamen özgür bir iradeyle bir araya gelenler, dayanışma ve kardeşliğin, gerçek gıdanın ve lezzetin buluşmasını Bayramiç Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği'nde gerçekleştirecekler. Şenliğe gidenleri dopdolu bir program bekliyor.

Şenlik kapsamında Buğday'ın koordine ettiği "katılımcı onay sistemi" başlıklı çalıştayla ilgili ayrınıtları ise aşağıda bulabilirsiniz.

Program

19 Nisan Cuma – Belediye Konferans Salonu

10:00-12:00 Katılımcı Onay Sistemi Çalıştayı
Anadolu’nun Gerçek Gıda Manifestosunu oluşturuluyor.
12:00-13:00 Yemek Arası
13:00-17:00 Çalıştay

Moderatörler: Güneşin Aydemir / Kadir Dadan

Devamını oku...
 
Seferihisar %100 Ekolojik Pazarı Haziran'da Açılıyor

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Seferihisar Belediyesi ile yeni bir %100 Ekolojik Pazar projesine başlıyor.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Seferihisar Belediyesi arasında geçen hafta imzalanan protokol çerçevesinde yeni bir %100 Ekolojik Pazar projesine başlıyor.

Cittaslow (yavaş şehir), tohum takas şenlikleri, çiftçi pazarı gibi ekoloji ve geleneksel yaşam konularında öncü projelere imza atmış Seferihisar Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek %100 Ekolojik Pazarın 15 Haziran Cumartesi açılması planlanıyor.
Üreticilerimizi proje hakkında detaylı biçimde bilgilendirmek amacı ile 9 Nisan Salı günü saat,14:00'de aşağıdaki adreste Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde bir toplantı düzenleyeceğiz. Toplantıda başvuru esasları, belgeler, pazara başvuru kabul kriterleri, temel kurallar, fiyat politikası, temsiliyet, satılabilecek ürünler, kullanılacak tezgahlar, pazar alanı vb konularda detaylı bilgi verilecek. Pazara katılmak isteyen tüm üreticilerimizi bu toplantıya bekliyoruz.
 
Adres:Seferihisar Belediyesi, Eski Kültür Merkezi, Camıkebir mahallesi, Atatürk caddesi, No:16 D:101
 
 
Tayfa Kitapkafe Permakültür Cumartesi Buluşmaları-12

Tayfa Kitapkafe Permakültür Cumartesi Buluşmaları-12

13 Ekim Cumartesi, saat:14:00
"Gönüllü Sadelik"
Sunan: DURUKAN DUDU

Hakkında:
1985 İstanbul doğumlu, yaz aylarını anne köyünde geçirmiş. Galatasaray Lisesi, ardından üniversitesinde Uluslararası İlişkiler okumuş.
Lise zamanında arkadaşlarıyla "Ranger Birliği" diye bir mikro-toplum modeli kurmuş, doğrudan demokrasi-ekoloji-doğayla bağı yeniden kurmacılık gibi işleri belki tam da farkında olmadan yapmışlar. "Kalkınma karşıtlığı/eleştirisi" gibi bir sezgi ve niyet varmış içinde.
Onun ardından İsveç'te kırsal kalkınma okumaya gitmiş. İsveç kuzeyinde yerel ekonomiler çalışmış.
Gönüllü sadelik, "kalkındıran sürdürülebilirlik: kırsal kalkınma", ekoloji konularında makaleleri var.
Ekoköylerde yaşamış, 3-4 tane geçici sürdürülebilir topluluk organize etmiş.
Üç sene Doğa Avrupa Genç Yeşilleri'nde yönetim kurulunda kalmış, sürdürülebilirlik kampları organize etmiş.
Dört yıldır Yeşiller Partisi'nde, yeşil gazete'de yazar ve ekoloji editörü.
Türkiye'ye döndükten sona 10 ay TEMA'da çevre politikaları koordinatörü olarak çalışmış.
Şimdi de "hayatımın projesi" dediğini hayata geçirmek için yeni bir başlangıç yapmış.

===================
tayfa kitapkafe
selanik caddesi 82/32 kızılay
ruşen özgür özcan
0536 423 32 11

Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
www.tayfa.com.tr
www.facebook.com/tayfa.kitapkafe
http://tayfadan.blogspot.com/

 
EkolojiKitap Günleri

%100 Ekolojik Pazarlarda EkolojiKitap Günleri Başlıyor

Söz Uçuyor, Yazı Kalıyor. Ekolojik Bilgelik Okurla Buluşuyor

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve ekolojik konularla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla yayıncılığa başlayan Yeni İnsan Yayınevi, 2-3 Haziran tarihlerinde, Şişli ve Kartal %100 Ekolojik Pazarlarda EkolojiKitap Günleri düzenleyecek.

Ecobook

2 Haziran’da Şişli %100 Ekolojik Pazar’da, 3 Haziran’da Kartal %100 Ekolojik Pazar’da 9:00-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan EkolojiKitap Günleri, ekolojiyle ilgili bilginin ve ekolojik yaşam alışkanlıklarının yaygınlaşmasını amaçlıyor. Etkinlik çerçevesinde ekolojiyle ilgili konularda yayınlar yapan yayınevleri kitaplarını sergileyecek, yazarlar okuyucularıyla buluşma ve kitaplarını imzalama fırsatı bulacaklar.

Devamını oku...
 
Türkiye Permakültür Buluşması, 24-28 Haziran 2011, Kazdağı

Türkiye Permakültür Buluşması, 24-28 Haziran 2011, Kazdağı

Türkiye’de ilk kez bilgi ve tecrübe paylaşımı için bir permakültür buluşması düzenlenecek.

Buluşmanın amacı, Türkiye’de permakültürü öğrenen ve uygulayan bireyleri biraraya getirerek, permakültürle ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımı yapabilecekleri bir öğrenme ve dayanışma alanı yaratmak ve Türkiye’deki permakültür topluluğunu ve ağını güçlendirmektir.

Buluşmada, permakültürün yeryüzünü korumak, insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve adil paylaşım ilkelerinden yola çıkarak gıda üretimi, enerji, atık yönetimi, su kullanımı, doğal inşaat, topluluk oluşturma, alternatif ekonomiler gibi pek çok farklı konuda bilgi ve tecrübe paylaşımını, uygulamalarla yaparak öğrenmeyi ve birlikte yeni projeler ve ortak akıl geliştirmeyi hedefliyoruz.

Buluşmada sohbetler, uygulamalı atölye çalışmaları, film gösterimleri, sunumlar, tohum takası, müzik, dans, performanslar ve sanatsal etkinlikler olacak.

İlk Türkiye Permakültür Buluşması cennet Kazdağı’nda, Bayramiç’e yaklaşık 20 km mesafedeki Muratlar Köyü’nün Yeniköy mevkiindeki Bayramiç-Yeniköy girişiminin arazisinde gerçekleşecek Bayramiç-Yeniköy girişimi ile ilgili bilgi için: http://www.bayramicyenikoy.com/

Türkiye Permakültür Buluşması Davetiye

Türkiye Permakültür Buluşması Kayıt Formu

Buluşmayla ilgili detaylı bilgi ve kayıt için:

Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

 
“Bütün sorunlar bahçede çözülür”

"Kara tahtanın önünde bir çiftçi var; öğretmenimiz... Bize sürdürülebilir bir yaşamı nasıl tasarlayabileceğimizi anlatıyor. Oysa hepimiz okumuş, üniversite bitirmiş insanlarız ama kendi kendimize yetebilen bir yaşamı nasıl kurabileceğimizi hiç birimize öğretmediler." Oya Ayman'ın kaleminden...


Permakültür - Marmariç

Çoğumuz kentte yaşıyoruz. Aramızda Brezilyalı, Güney Afrikalı, Fransız, Portekizli, Hollandalı, İtalyan, Slovenyalı, Bulgar, Amerikalı, Kanadalı, kısacası dünyanın dört bir yanından hemen her türlü iklim ve coğrafyadan insanlar var. Bazılarımız mimar, bazılarımız şehir plancı, biyolog, işletmeci, turizmci, öğrenci, siyaset bilimci, felsefeci, ekonomist, müzisyen, ressam, çevirmen, halkla ilişkiler uzmanı, tasarımcı, mühendisler... ve çiftçiler... toprağın, ağacın, suyun ve havanın değerini bilen; ilacı, kimyasal gübreyi reddedip, doğayla dost üretim hakkında daha fazlasını öğrenmeye gelen; değişmeye başlayan iklimlerde nasıl hayatta kalabileceğini, kuraklıkla ya da sellerle nasıl baş ederek üretmeye nasıl devam edebileceğinin yollarını arayan...

Devamını oku...
 
Seferihisar Belediyesi Tohum Takas Şenliği


SeferihisarSeferihisar Belediyesi koordinatörlüğünde; 5 şubat 2011 günü saat 09.00 - 13.00 saatleri arasında İzmir Seferihisar kapalı pazar yerinde "Yerel tohumlar yaşasın, sağlık, çevre, üretici, tüketici korunsun, yerel tohumunu getir, değişelim." etkinliğine tüm tarım ve tohum gönüllüleri davetlidir.

Bilgi : Aslı Menekşe Odabaş 0530 568 50 17

Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
http://www.seferihisar.bel.tr/ (etkinlik duyurusu henüz hazırlanmamıştır)

 

 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 Sonraki > Son >>

Sayfa 1 / 3